
אחת הרכישות המשמעותיות ביותר שאנחנו יכולים לעשות לבית, היא פינת אוכל. זו רכישה משמעותית מאחר והיא מאפשרת לנו לייצר נישה, בה נוכל לאכול ארוחות משפחתיות ביחד, לארח חברים ובני משפחה, ובמהלך היום גם נוכל להשתמש בשולחן לצרכים שונים, בין אם זה לביצוע עבודות, שיעורים של הילדים ועוד.
ישנם סוגים שונים של פינות אוכל אשר נצטרך לבחור מביניהם איזה סוג מתאים לנו יותר. אחת האופציות הפופולאריות ביותר ללא צל של ספק, הן פינות אוכל נפתחות. מדובר על שולחן בגודל מסוים, כאשר מתחת למבנה השולחן הרגיל, יש אופציה לפתיחה והרחבה של השולחן, כך שאנחנו נוכל להגדיל את שטחו.
למה אנחנו צריכים פינת אוכל נפתחת
הצורך שלנו ברכישה של פינות אוכל נפתחות נובע מסיבה מאוד פשוטה. כשאנחנו משתמשים בשולחן באופן סדיר, זה עבור כמות מסוימת, קטנה לרוב, של אנשים. מדובר בבני המשפחה הגרעינית שמתגוררת במבנה.
אך אם אנחנו רוצים לארח אנשים לארוחה, אז סביר להניח שאנחנו נצטרך להשתמש בפינת אוכל גדולה יותר, קרי, פינת אוכל נפתחת. כך אנחנו גם יוצרים עבורם מקום הרבה יותר נוח וגם אנחנו יכולים להעמיד על השולחן הרבה יותר פריטים בצורה מרווחת ובטוחה.
כיצד בוחרים פינת אוכל נפתחת
אנחנו יכולים למצוא דוגמאות שונות של פינות אוכל נפתחות. הבחירה שלנו תהיה על פי 3-4 פרמטרים עיקריים:
ראשית, אנחנו נבחן עד כמה פינת האוכל אכן נפתחת. איזה גודל אקסטרה היא מספקת לנו. אנחנו צריכים לבחון האם מדובר בפלטות חיצוניות לשולחן או שמא מדובר בפלטות שהן חלק בלתי נפרד מהשולחן, וכל מה שצריך זה פשוט לפתוח ולשחרר אותן.
שנית, אנחנו צריכים לבחון מה גודל המקום שעומד לעמוד לרשותנו, בשביל שנוכל לדעת מה הכי נוח ובטוח עבורנו. יש מקרים בהם נצטרך להזיז את השולחן למקום אחר בשביל שנוכל בסופו של דבר לפתוח את השולחן. כאמור, פינות אוכל נפתחות בצורות שונות, ואנחנו צריכים לוודא שבמקום בו מונח השולחן, זה אפשרי לפתוח אותו כפי שאנחנו רוצים.
שלישית, עלינו לבחון מאיזה חומר עשוי השולחן, כמה הוא כבד או קל, כמה קל ופשוט לתחזק אותו, בשביל שנוכל להשתמש בו לאורך זמן. מעבר לכך, אנחנו צריכים לבחון האם פינת האוכל יכולה לשרת אותנו על פי הצרכים שלנו, בין אם זה לארוחות ובין אם זה לצרכים אחרים.
לאילו גדלים יכול להיפתח השולחן?
אין גודל ספציפי אחיד אליו של פינות אוכל נפתחות. אנחנו יכולים למצוא פינות אוכל הנפתחות לגודל של מטר, שני מטר, שלוש מטר ועוד. בדרך כלל, נהוג לבחון את זה, לא רק על פי מטרים אלא גם על פי כמות סועדים, בין אם מדובר בשולחן שמיועד בסופו של דבר לעשרה סועדים או יותר.