אם החלטתם לשדרג את הסלון ולשפץ אותו, כדאי כי תתכננו נכון את מערכת הסאונד, כאשר תתכננו רמקולים שקועים בתקרה, מה שיספק לכם הנאה מושלמת מהמוסיקה באיכות מעולה של סאונד ומראה אסטטי יותר של הסלון. העיצוב הוא הכי עדכנ שיש וכן,תחסכו בחלל הבית ובמיוחד של חלל הסלון באמצעות רמקולים שאינם בולאים ושקועים בקירות או בתקרת הסלון.
ניתן להתקין רמקולים שקועים בכל חדר בבית. ההתקנה הינה פשוטה ואינה מסובכת. זהו סטנדרט בסיסי, עיצוב סטייליסטי ומינימליסטי בעיצוב הבית או הדירה. התקנה זו, מומלצת מאוד בקרב אדריכלים רבים. יש לציין, כי אם החלטתם על התקנת רמקולים שיהיו שקועים בכל חללי הבית, יש לדעת, כי באמצעות מגבר, ניתן יהיה לשלוט עליהם.
איזה סוג של רמקולים שקועים יתאימו לחללים השונים בבית ובמה זה תלוי?
התשובה היא, תלוי בסוג הבית ובגודלו. אם לדוגמא מדובר על רמקולים שקועים בסלון, מומלץ להתקין לפחות 4 רמקולים בעוצמה סבירה, אבל ם מדובר בחלל גדול מאוד, יש להתקין בין 6-8 רמקולים. כאשר מדובר בשאר חדרי הבית ואפילו במטבח, רמקול אחד שקוע, יהיה מתאים לכל חלל. יש לציין כי רמקולים מסוג זה, הם שונים היות וקיימים מותגים ואיכויות שונו בצליל הסאונד. העוצמה של רמקול שקוע, נמדדת למעשה בוואט, כמו כל רמקולים מהסוגים המוכרים לכם.
רמקולים שקועים למטרות שימוש שונות
קיימים סוגים שונים של רמקולים שקועים, לדוגמא ישנם כאלה המתאימים לכריזה ומגיעים יחד עם שנאי קו והם אינם מתאימים לבית. ככל שהספק הרמקול יהיה גבוה יותר, כך הסאונד שלו יהיה חזק יותר והכוונה היא לעוצמת הרמקולים. המחיר של רמקולים בעלי הספק גבוה יותר, יהיו יקרים יותר מול מחירם של רמקולים בעוצמה נמוכה.
רמקולים אלה אשר שקועים בקירות או בתקרות הבית, הם מוגנים מפני לחות כגון חדר אמבטיה או מטבח, מה שמקנה לכם לשמוע את המוסיקה האהובה עליכם, גם כאשר אתם מתקלחים או מבשלים. בגלל ההגנה שלהם מלחות, הם מתאימים לשימוש בחללי הבית השונים. אם מדובר על רמקול עגול שמתאים להטמנה בקירות או בתקרה, צורתן מתאימה יותר להטמנה בתקרת הבית ולא בקירות.