
אחת התביעות הנפוצות ביותר בעולם המשפט, להפתעת רבים, היא תביעת רשלנות רפואית. מדי שנה מוגשים אלפי תביעות בתחום זה, חלקן מגיעות בסופו של דבר אל בית המשפט, אחרות נידונות מחוץ לכותלי בית המשפט במטרה להגיע לפשרה בין הצדדים.
תביעת רשלנות רפואית היא מאוד ייחודית וחשובה. מדובר בתביעה בה המטופל או מי מטעמו (בדרך כלל בני משפחתו) תובעים את הרופא, הצוות הרפואי וכן את המקום שמעסיק אותם (בית חולים, מרכז רפואי, מרפאה או כל מקום אחר) על רשלנות בעת תהליך הטיפול הרפואי, אשר כתוצאה מכך נוצר נזק שמשפיע על תפקודו הפיזי ו/או הנפשי.
רשלנות רפואית היא לא דבר של מה בכך. ישנם אנשים שעקב רשלנות רפואית כל החיים השתנו מקצה לקצה. מצד שני חשוב להבין את ההבדל הדק, בין טיפול רשלני לבין חוסר הצלחה של טיפול. חשוב גם להבין ולהכיר את הזכויות של כל מטופל לפני שהוא נכנס לטיפול ובוודאי במהלכו וכן בסיומו.
איך מתייחסים לרשלנות רפואית ומי יכול לעזור לנו בכך?
בשביל להגיש תביעת רשלנות אנחנו צריכים לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית שידע לייצג אותנו אל מול הגורמים הרלוונטיים. לפני כן, הוא ילמד את המקרה וידע להסביר לנו האם באמת יש לנו קייס לתביעה או לא.
זה חשוב מאחר ולא בכל מקרה יש באמת קייס לתביעה. עורך דין רשלנות רפואית ילמד מאיתנו את המקרה, ילמד על פני המסמכים שבית החולים מציג, יעשה את הבירורים הנדרשים ואז יבחן האם באמת יש כאן מקרה של רשלנות או מקרה של טיפול לא מוצלח אך כזה שבוצע באופן סביר, כפי שמקובל לבצע.
חשוב לומר, יש מדדים שונים למקרים של רשלנות ואותם בוחן כל עורך דין רשלנות רפואית. ראשית, שאכן המקרה לא בוצע באופן סביר כפי שמקובל ונכון בתחום. שנית, שהמקרה המדובר אכן הוביל לנזק איתו אנחנו מתמודדים. בהחלט יכול להיות שמדובר על מקרה רשלנות, אך כזה שהוא לא גרם לנזק אלא משהו אחר גרם לו.
לנו בתור מטופלים יש את הזכות המלאה לקבל את כל המסמכים הרלוונטיים אודות המקרה, יש לנו את הזכות המלאה לגבות עדויות מהרופא ומשאר אנשי הצוות וכמובן להיעזר באנשי מקצוע נוספים שידעו לספק לנו מידע בנושא.
מה עוד עלינו לבחון במקרים של רשלנות רפואית
הרבה פעמים נהוג לחשוב שמקרי רשלנות מתייחסים רק להתנהלות לא נכונה בזמן הטיפול. זה לא מדויק לגמרי. בתור מטופלים יש לנו את הזכות לקבל את כל המידע על הטיפול והחובה של הרופא לספק לנו אותו, כולל תופעות לוואי ובעיות אפשריות.
אם הרופא לא נהג כשורה ולא סיפק לנו את כל המידע (הוא או גורם אחר מהצוות שעושה זאת מטעמו), הרי שמדובר ברשלנות, מאחר ונכנסנו לטיפול ללא ידיעה לרמת הסיכון שלו. גם עקב במקרה זה, בדומה לרשלנות במהלך הטיפול, אנחנו יכולים להגיש תביעה.